Василка Вонидова отново е председател на ОбС-Кочериново

DenNews.bg
07.01.2015
размер на текста:

Василка Вонидова, която бе първият председател на Общински съвет-Кочериново след въвеждането на ротационния принцип в настоящия мандат, отново пое поста на ОбС-шеф.
Кандидатурата на Вонидова бе издигната от съпартийците й от БСП и бе единствено предложение, след като преди месец приключи 6-месечния мандат на Райчо Калайджийски на поста.
Вонидова бе избрана в отсъствието на съветниците от ГЕРБ и получи подкрепата на 7 съветници, точно толкова гласуваха за нея и при първото й избиране.
Ротационният принцип за председателското място бе въведен по предложение именно на Вонидова и БСП, които не одобряваха методите на работа на избрания в началото на мандата за председател на местния парламент Румен Янакиев от ГЕРБ.
Разбираемо от ГЕРБ приеха промяната като преврат и от тогава не участват в гласуванията. Прави впечатление обаче липсата на желание на групите и съветниците да издигат свои кандидати за поста. До момента председателите -Вонидова и Райчо Калайджийски, който бе дългогодишен зам.-кмет на община Кочериново, бяха избирани без конкуренция.
Отсега се окчава след 6 месеца поста отново да отиде при Калайджийски.
На редовната сесия Общински съвет прие промяна в програмата и стратегията за управление на общинска собственост в периода 2012 - 2015 г., като бяха добавени земи за отдаване под аренда с обща площ от триста и един декара и седемстотин петдесет и един квадратни метра. Това са овощни градини в селата Мурсалево и Драгодан, който ще бъдат отдадени под аренда за срок от 15 години с начална конкурсна цена от 12 070 лв. за една стопанска година.
В програмата е записано още, че ако по време на договора за аренда има възстановяване на имоти на бивши собственици ще бъде сключен анекс към договора за изключване на възстановената част.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети