Пожарникари и полицаи от Рила и Дупница с награди за реакцията им при тежката катастрофа между ТИР и влак

DenNews.bg
06.01.2015
размер на текста:

Директорът на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението Николай Николов обяви днес наградите за екипите на полицията и пожарната, работили по тежкия инцидент, при който се хвърли на жп линията и последва катастрофа с влак край Мурсалево.
Със заповед на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров служителите на полицията получават колективна награда от 700 лв., а пожарникарите – по 200 лв. всеки.
На церемонията по награждаването, провела се днес в ОДМВР-Кюстендил, бе гост и областният управител Виктор Янев.


Припомняме, че вечерта на 11 декември свличане на скали от ската на главен път Е-79 край Мурсалево повличат ТИР с двама поляци. Камионът падна на линията пред бързия влак от Благоевград за София. Последва удар и запалване на двете машини. По чудо с наранявания бяха само двамата поляци. 96 пътника от влака са успешно евакуирани, без да има пострадали от тях, пожарът е локализиран, не са допуснати човешки жертви.
За щастливата развръзка принос има и машинистът, успял да спре влака навреме и да предупреди пътниците за предстоящия удар. Затова и Николов поздрави служители на МВР от името на вътрешния министър Веселин Вучков, но благодари и на жп служителите за самообладанието им и бързата и професионална реакция.
Наградените служители на ОДМВР са: Янита Тахтаджийска, старши разследващ полицай, Валентин Велинов, разузнавач в група “Криминална полиция” към РУ – Рила, Васил Демиревски, младши експерт към РУ – Рила, Пламен Демирев, старши полицай в РУ – Рила, Любомир Абрашков, старши полицай в РУ – Рила, Ивайло Миладинов, младши автоконтрольор към РУ – Дупница, Славчо Шопов, младши автоконтрольор към РУ – Дупница.
Наградените служители на РДПБЗН са: Стефан Тахтаджийски – началник РСПБЗН Рила, пожарникар Александър Андреев - началник дежурна смяна в РСПБЗН Рила, и пожарникарите Антон Николов и Явор Велинов от РСПБЗН - Рила.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети