Отпускат 3000 лв. за шампиона Любомир Васев

DenNews.bg
30.01.2015
размер на текста:

Спортист №1 на Дупница за 2014 г. Любомир Васев ще получи еднократна премия от 3 000 лева, реши днес Общинският съвет. Предложението бе на председателя на местния парламент Костадин Костадинов, който се мотивира с това, че дупнишкият мото клуб не може да кандидатства за средства предвидени в бюджета за професионален спорт. Докладната бе приета единодушно с гласовете на всички 22-ма присъствали общински съветници.
Председателят на комисията по спорт Иван Шопов пък със сърдит тон попита защо той едва сега разбира за успехите на Васев и за приза му Спортист на годината на Дупница. На която забележка Костадин Костадинов доволно отбеляза, че ще има честта да покани Любомир Васев на следващата сесия на ОбС, за да може всички общински съветници да се запознаят лично с най-добрия спортист на Дупница за миналата година.
Припомняме, че Любомир Васев получи наградата си на официална церемония в средата на декември. Той стана шампион в Източноевропейския шампионат по мотокрос в клас МХ2 и МХ2Junior.
Спортистът на годината в Дупница се определя с анкета сред спортните журналисти. Специален гост на церемонията по награждаване бе Кубрат Пулев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети