Подсъдим за убийство иска на свобода, за да си оправи хладилника

DenNews.bg
29.01.2015
размер на текста:

Подсъдимият за убийството на петричкия бизнесмен Орхан Изиров е поискал да бъде освободен под домашен арест, за да оправи хладилника си.
Радослав Валеов, който признал пред съда, че е убил Изиров като услуга, поиска свободата и за да може да си вземе зимни дрехи и да спре водата и тока на жилището си.
Решението на Софийски апелативен съд, което е окончателно и без право на обжалване, обаче потвърди постоянният арест на Валеов, който има повдигнати три обвинения в съучастничество с Георги Георгиев за смъртта на петричкия бизнесмен.
Валеов отговаря пред родното правораздаване и за притежание на дрога и на боеприпаси.
Малко след установяване на окончателното решение служебният защитник на Валеов разказа, че Валеов е обяснил пред съдиите, че не е извършил убийството за пари, а като услуга на Георгиев, като по думите му не те двамата дължали пари на Изиров, а тъкмо обратното.
След разкриване на престъплението стана ясно, че задържаните и жертвата се занимавали с търговия на хероин, като Изиров е бил некоректен към съучастниците си и е размесвал стоката с чай, преди да я изнесе за Гърция.
Защитата на Валеов обаче е убедена, че макар той да е физическият убиец на бизнесмена, то той няма нищо общо с другите две обвинения, тъй като откритата марихуана е била в квартирата на Георгиев, където са били и намерените патрони.
Източник: news.bg
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети