Екстрадират обвинения в тероризъм Жоашен днес

DenNews.bg
29.01.2015
размер на текста:

Заподозряният в тероризъм и познат на братята атентатори от Париж, Фриц Жоли Жоашен ще бъде екстрадиран днес. Снощи при засилени мерки за сигурност той е бил изведен от хасковския арест и транспортиран към София. Процедурата по предаването е съгласувана между нашите и френските служби.
Французинът беше задържан на граничния пункт "Капитан Андреево" на 1 януари тази година при опит да премине в Турция с 3-годишното си дете. Първоначално срещу него бе подаден сигнал от майката на сина му, че иска да заведе момченцето в лагер за подготовка на джихадисти. В последствие бе получена европейска заповед за ареста на Жоашен по обвинение за участието му в терористична група и близки връзки с братята Куаши, които разстреляха 12 души в Париж.
Пред френска телевизия Жоашен заяви, че има само бизнес отношения с братята.
"Ние продавахме дрехи и обувки заедно, беше само бизнес връзка", каза той, допълвайки, че не е бил наясно, че те подготвят каквито и да е било атаки.
На 20 януари Хасковският окръжен съд реши, че Фриц Жоли Жоашен ще бъде предаден на Франция, където ще започне разследван
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети