Капитанът бойкотира националния отбор на България

DenNews.bg
29.01.2015
размер на текста:

Ивелин Попов сам е поискал Кубан да го спре за контролата с Румъния на 7 февруари, пише „Меридиан Мач“. За такъв вариант се говори в БФС, след като стана ясно, че капитанът на националите е поредния футболист, спрян от клуба си за дебюта на новия селекционер Ивайло Петев.
Съмненията се породиха от поведението на руснаците, които първо не направиха никакви спънки на Попето, докато още преди седмица ЦСКА (Москва), Селтик, Мерсин и Ливорно обявиха, че няма да пуснат съответно Георги Миланов, Александър Тонев, Николай Михайлов и Андрей Гълъбинов за мача в Турция. Програмата на Кубан показва, че заради националния Попов не би могъл да вземе участие единствено в контролата с Висла на 5 февруари.
Спирането му съвпада подозрително с думите на Петев пред БНТ, че вероятно ще има избор на нов капитан. За да си спести унижението, бившият играч на Литекс е взел мерки да се спаси от контролата с Румъния, което би съвпаднало с разжалването му в редови играч.
В БФС има силно лоби, начело с Йордан Лечков, което настоява Попов повече да не бъде викан заради изпуснатата дузпа срещу Малта, като според мнозина тогава това беше направено нарочно. Самият Петев пък заема компромисна позиция. Той е склонил за избор на нов капитан, но настоявал Попов да бъде викан.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети