Баща и син в болница, сготвили и яли мъртъв лебед

DenNews.bg
29.01.2015
размер на текста:

Баща и син са настанени в болницата в Бургас, след като си сготвили и яли намерен мъртъв лебед. Това се случва на фона на засилените мерки против разпространението на птичи грип в Бургаско, след като там бе констатиран случай на болестта.
Хоспитализираните са 37-годишният Андрей Станчев и 16-годишният му син Иван. Преди десетина дни двамата намерили мъртъв лебед в езерото Вая и го изпържили.
„Нямахме ядене и той взе го да го пържи да яде. Отиде за дърва с детето, намери го и дойде”, обясни съпругата Мария Щилянова. „На мен не ми се случи нищо и на дъщеря ми също, обаче детето взе температура да вдига, лошо беше на него”, каза тя.
В болницата приели детето, но върнали бащата заради липса на осигуровки. „И събраха от махалата кой каквото има”, каза и снахата на Андрей Анета Бояджиева, допълвайки, че едва тогава е бил приет в болницата.
От болницата са категорични, че двамата нямат симптоми на птичи грип, но проби в лаборатория не са изпратени.
Езерото Вая е основно място за зимуване на прелетни водоплаващи птици. Жители от Горно Езерово обикновено влизат в него за риба, но често се натъкват на умрели или ранени птици.
„От тази сутрин са извършени обиколки на цялата махала в квартала, всички живущи в близост до езерото са предупредени”, съобщи Иванка Георгиева, представител на община Бургас.
Междувременно сигнали за мъртви птици започнаха да постъпват, след като вчера властите в Бургас съобщиха за случай на птичи грип. Проби от мъртъв пеликан са взети и в Стара Загора.
Източник: bTV

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети