2000 лв. глоба за 11 нарушения в частната болница в Дупница

DenNews.bg
28.01.2015
размер на текста:

Районен съд-Дупница потвърди наказателно постановление, наложено на частната болница в Дупница за констатирани 11 нарушения при проверка на инспектори от РЗОК-Кюстендил.
Наказателното постановление, с което са наложени 10 санкции от по 200 лв. и една от 20 лв. е издадено на 19 май миналата година. Проверката е обхванала водената медицинска документация от 1 до 28 февруари. Проверяващите са установили, че при петима пациенти образно изследване не е било извършено от специалист по образна диагностика; на изследванията на трима пациенти не е записан час и името на специалисти, извършил ендоскопско изследване; при двама пациенти не е бил приложен документ за закупено от тях медицинско изделие. Освен това е установено, че не се води журнал за цените на медицинските изделия.
Според съда в случая се касае за „значителен брой административни нарушение, извършени през непродължителен период от време, което обосновава извода за наличие на трайна тенденция при изпълнителя на болнична медицинска помощ”.
Наложените от РЗОК финансови санкции на частната болница са минималните предвидени от закона.
Решението подлежи на обжалване пред административен съд-Кюстендил.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети