Продължава издирването на Бабича от група измъчвала пенсионер в дома му в Кочериново

DenNews.bg
26.01.2015
размер на текста:

Полицията продължава издирването на 31-годишен кюстендилец, известен с прякора Бабича, участвал в нападението и измъчването на 66-годишен пенсионер в дома му в Кочериново.
Тримата кюстендилци и радомирец преди около 2 седмици се организирали и предприели действия за отнемане на пари и ценности от дома на 66-годишния мъж. На 11 януари, малко преди 19.30 ч, проникнали в жилището на живеещия сам мъж, малтретира ли го, душили го с възглавница и настоявали да даде всички пари. Тръгнали си с 500 лв. и 2 мобилни телефона. Мъжете били с маски на главите си. След като се съвзел, потърпевшият потърсил помощ от съседи. Сигнализирана е полицията в Рила.
Криминалисти и разследващи полицаи от ОДМВР – Кюстендил и РУ Рила с установили и задържали трим от извършителите на тежкото престъпление. Задържани са А.М., 33 г., М.А., 24 г., и двамата от Кюстендил, и В.М. – Баци, 24 г. от Радомир. Бабич продължава да се укрива, обявен е за издирване.
Всички действия по разследването на тежкото престъпление са осъществени с прякото участие на наблюдаващ прокурор от РП – Дупница. Тримата задържани са с постановена от Районния съд в Дупница мярка за неотклонение задържане под стража. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ Рила.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети