Българка и пакистанец са арестувани за трафик на чужденци

DenNews.bg
22.01.2015
размер на текста:

Българка и пакистански гражданин, подпомагали чужденци да пребивават на територията на страната в нарушение на закона, са арестувани в столицата.
На двамата са наложени 72-часови мерки за неотклонение, повдигнати са им обвинения, информират от пресцентъра на МВР.
Работа по случая полицаи от столичното Пето РУ, съвместно със служители на ГД „Гранична полиция”, започнали на 26 декември. Тогава, на паркинг до жилищен блок, в ж.к. „Сухата река”, полицейски екип установил в паркиран автомобил „Мицубиши Паджеро” 12 чужди граждани, по думите им - от Пакистан и Афганистан. Шестима от тях не представили никакви документи за самоличност и обяснили, че предишния ден са преминали незаконно българо-турската граница. Останалите шестима показали временни документи за пребиваване в различни центрове в страната, но не и такива от столицата.
В хода на проведеното разследване полицаите и граничарите тръгнали в следите на 35-годишен пакистанец с отказан статут на бежанец, пребиваващ на територията на Лом, и 35-годишната българка Ц.А., жителка на града. Изяснено било, че с користна цел двамата противозаконно подпомогнали 12-те преминали през границата чужденци да пребивават на територията на страната в нарушение на закона. Организирали транспортирането им до София, настаняването им в квартири, както и откарването им с автомобил до границата на страната със Сърбия.
На 20 януари българката и пакистанецът били задържани в Пето РУ за срок до 24 часа. След доклад на събраните по случая материали в Софийската районна прокуратура, на Ц.А. и 35-годишния чужденец е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 281 от НК. За представен пред органите на реда неистински пакистански паспорт мъжът е с повдигнато обвинение и по чл. 316 вр. чл. 308, ал. 2 от НК. И на двамата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети