Мали върна тялото на атентатора от Париж

DenNews.bg
22.01.2015
размер на текста:

Власитите в Мали отказаха да приемат тялото на Амеди Кулибали, застрелял на 9 януари полицайка в парижко предградие, а по-късно убил четирима души в магазин за еврейски храни в Париж, съобава днес френският вестник "Паризиен", цитиран от bTV.
По данни на вестника предвидено е било тялото на терориста от малийски произход да бъде доставено в Бамако снощи, но в последния момент властите в африканската държава са отказали да го приемат по неизвестни засега причини и останките са били върнати в парижкия институт за съдебномедицинска експертиза.
Роднините на покойния имат право да поискат погребение от общината Грини, където живеят и където е живял самият той. В подобен случай "теоретично властите не могат да откажат", но по данни на изданието общината не е получавала такова искане.
През 2012 г. алжирските власти отказаха да разрешат погребение в страната в отговор на запитване от семейството на терориста Мохамед Мера, убил 7 души, включително деца, в Южна Франция.
В крайна сметка тялото на Мера бе погребано в мюсюлманско гробище край френския град Тулуза.
Телата на терористите братя Куаши, нападнали на 7 януари редакцията на френския седмичник "Шарли Ебдо" и убили 12 души, бяха погребани в градовете, където са живели - Женвилие и Реймс. И в двата случая кметовете заявиха, че са били против, но "нямало избор". Погребенията бяха извършени тайно.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети