Делово на празника: АГ отделението на общинската болница в Дупница се нуждае от ремонт

DenNews.bg
21.01.2015
размер на текста:

Бъдещите майки връщат доверието си към общинската болница в Дупница, но без ремонт в родилно отделение има реална заплаха от инциденти-особено в коридорите и санитарните възли в отделението. За това алармира д-р Борис Попов, който призова кметския екип за помощ за подобряване на битовите условия в родилното отделение.
В лекарския кабинет пратеници на общината прочетоха поздравителен адрес от кмета Методи Чимев по случай днешния празник на родилната помощ, популярен като Бабинден.
Лекарите приеха благопожеланията, но д-р Попов за пореден път напомни, че родилно отделение има нужда от сериозен вътрешен ремонт. „Има опасност от падане на мазилка в коридорите, има риск от инциденти”, обясни той и пожела здраве на младите майки и на всички жени. „А ние ще бъдем тук, за да посрещнем вашите рожби”, посочи той.
За миналата година в общинската болница са се родили 248 бебчета, което е 25% повече от предходната 2013 г. „Това са 50 бебета повече и се надявам тази тенденция да се запази, за да дадем отпор на демографската криза в България”, каза още д-р Попов.


 

Беше спазен ритуалът за поливане на ръцете на акушерите и гинеколозите на Бабинден. Валентина Борисова, която преди два дни е станала майка за втори път, поля ръцете на д-р Попов и акушерката Славейка Станкева. Двамата медици спазиха и друг ритуал-след поливането на ръцете подскочиха няколко пъти, та децата да растат високи, силни и здрави.
От началото на тази година до днес са се родили 14 дупничанчета, като родителите на 9 от тях са от града, а на 5-от селата.
За същия период на миналата година е имало повече раждания-28.
Бабинден отпразнуваха и в частната болница в Дупница. Там подаръци и пожелания от кмета на специалистите също бяха връчени от представители на общината.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети