В САЩ екзекутираха изнасилвач и убиец на бебе след 8 месеца чакане

DenNews.bg
16.01.2015
размер на текста:

В щата Оклахома е изпълнена смъртната присъда на изнасилвач и убиец на бебе, чиято екзекуция бе отложена с 8 месеца, заради фал с екзекуцията на осъдения за убийство Клейтън Локет.
Припомняме, че секунди след като бе обявен за мъртъв Локет започна да се гърчи, като дори се надигнал от леглото с думите „Има нещо нередно”. Агонията му продължи 30 минути, след което той почина от инфаркт. „Засечката” бе обяснен от лекарите с това, че при вкарването на препаратите, които трябва да го умъртвят, е била спукана вената му. Случаят доведе до отлагане на изпълнението на смъртната присъда на Чарлс Уорнър, осъден на смърт за изнасилване и убийство на 11-месечно бебе. Той трябваше да бъде умъртвен два часа след екзекуцията на Локет. Изпълнението на смъртната му присъда обаче се е случила вчера след решение на Върховния съд.
С пет срещу четири гласа, съдът отказа да отмени екзекуцията на Уорнър и да се самосезира по въпроса дали използвания медикамент е достатъчно силен да го извади от съзнание, за да не усеща как другите медикаменти спират сърцето и белите му дробове.
Вчера във Флорида е екзекутиран и 42-годишния Джони Кормънди, убил банкер и изнасилил жена му през 1993 г.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети