Топ статистик от Дупница между Галатасарай и шампиона на Ирак

DenNews.bg
14.01.2015
размер на текста:

Иван по време на контролен мач на Либия срещу Галатасарай (3:1) на подготвителен лагер в Турция през лятото.

Волейболният статистик от Дупница Иван Ясенов ще премине в щаба на турския гранд Галатасарай или в шампиона на Ирак Саут Газ Ал-Джаноб (Басра), след като контрактът му с националния отбор на Либия изтече преди около месец. Сега бившият кадър на Марек Юнион-Ивкони е в родния си град и изчаква развитието на ситуацията в клуба от Истанбул, за да вземе решение къде да продължи кариерата си. Иначе Ясенов направи име в Тунис, след като с местния Сфаксиен спечели квадрупъл през 2013 г. В тандем с треньора Виктор Карагьозов за един сезон със Сфаксиен той завоюва клубни титли на Африка, на арабските страни и на Тунис, както и национална купа на Тунис.
Ето какво разказа Иван Ясенов за предложението от Галатасарай и за престоя си в Либия: „След като изтече договорът ми с либийския национален отбор се прибрах в България и не исках да работя повече като статистик, защото имах недоразумения около заплащането в последните месеци в Либия. Бях се отчаял, че трудът ми не бе възнаграден както е по договор, а три пъти по-малко. Но след месец пълна почивка в България дойде първата оферта и то не от кой и да е, а от турския гранд Галатасарай. За тази покана най-голяма заслуга има разпределителят на египетския национален отбор Абделсалям Абдалах, с когото сме страшно добри приятели. 

Той вече не е част от отбора на Галатасарай, но е запазил перфектни отношения с клуба и най-вече с треньора и ме е предложил след напускането на техния статистик да работя там. Преговорите вече са в напреднала фаза и всичко е уточнено около договора. Има малка подробност обаче, че първото желание на треньора е да си върне миналогодишния статистик, който преди 2 години избяга в най-големият им враг Фенербахче”.
„Това не е единствената оферта към мен. През лятото огромен интерес имаше от страна на шампиона на Ирак Саут Газ Ал-Джаноб, който искаше да ме привлече за Азиатската купа провела се в Манила (Филипините). Всичко беше уговорено, дори и договор бяхме подписали. Всичко изглеждаше прекрасно, но след час размисъл от страна на либийския президент се оказа, че не ми позволяват да отида при иракчаните по необясними за мен причини, след като вече бяха дали своето съгласие. И така сега отново подновихме контакт с иракския шампион и искат да ме привлекат. Аз съм дал устно съгласие да премина в техния отбор, ако нещата около трансфера в Галатасарай пропаднат. Ако се стигне до договор с тях, той ще е до края на сезона с опция за удължаване при спечелване на шампионата”, сподели още Ясенов.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети