Със заглушител и от упор е убита Татяна Стоянова

DenNews.bg
13.01.2015
размер на текста:

Началничката на кабинета на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова, която бе убита снощи, е разстреляна от упор със заглушител. Днес на място започна втори оглед.
Тялото на 33-годишната жена бе открито снощи около 19 ч. Стоянова паркирала колата си в гаража на кооперацията, в която живее, когато е била застреляна с два куршума в тила.
Убийството е станало в оживен район на Пазарджик, но никой не е видял или чул нещо, съобщиха Нова телевизия и БНТ.
Младата жена се е прибирала от работа и е имала намерение да празнува с приятели именния си ден. Излизайки от колата обаче тя е застреляна. Има данни, че Татяна Стоянова е била следена и убиецът е познавал навиците й.
Полицията търси евентуални свидетели на разстрела, както и записи от камери в района. Трагедията е станала близо до магазин, в който е имало хора, но те не са разбрали какво се е случило, тъй като е стреляно със заглушител. Не са ясни мотивите за стрелбата, нито оръжието, с което е извършено престъплението.
По неофициална информация версиите за убийството са няколко. Като дясна ръка на кмета на града Тодор Попов се смята, че Татяна Стоянова е лобирала за икономическа сделка, която е провалила. Младата жена е началник на кабинета на кмета от 2007 г.
Пред "24 часа" обаче Попов изключи възможността убийството да е свързано със служебни ангажименти, където Стоянова била перфектна.
Друга версия е, че става дума за политическо убийство.
Не е изключена и трета версия – за личен мотив или любовна история.
33-годишната началничка на кметския кабинет не е била омъжена и няма деца. Тя живее сама, а родителите й научиха за убийството от медиите. Марияна и Иван Стоянови пристигнаха на местопрестъплението снощи, но им прилоша и бе извикана линейка. Двамата първоначално се качиха в нея, но впоследствие отказаха да бъдат закарани в болница.
Прокуратурата образува досъдебно производство. Говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов обяви, че няма данни началничката на кабинета на кмета да е получавала заплахи.


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети