Петко Сертов е влязъл в България от Гърция късно снощи

DenNews.bg
12.01.2015
размер на текста:

Бившият председател на ДАНС Петко Сертов, който бе обявен за издирване, е влязъл в България от Гърция снощи. Той е минал границата на ГКПП-Кулата около 1.30 ч.
Това съобщи министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.
Бившият директор на ДАНС изчезна на 5 декември. Сертов беше оставил вкъщи своите мобилни телефони и беше напуснал дома си.
Той бе обявен за общодържавно издирване, а от 9 декември се издирваше и от Интерпол. На 14 декември вътрешният министър Веселин Вучков съобщи, че Сертов е напуснал страната в посока Гърция. В същия ден от Гранична полиция казаха, че нямат данни Сертов да е в Гърция. Стана ясно и че международният паспорт на Сертов е в дома му. На 18 декември МВР отново съобщи, че Сертов е в Гърция. На 22 декември Вучков заяви, че до този момент нямат данни за престъпни посегателства срещу Петко Сертов. Установено е, че на 20 декември Петко Сертов се е регистрирал в хотел в район Лариса в Атина. На 21 декември е обикалял и вечерял видимо спокоен, а на 22 декември в 8 ч. сутринта е напуснал хотела, съобщи на 23 декември главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на извънреден брифинг.
Петко Сертов бе първият директор на ДАНС от създаването на агенцията през 2008 г. до лятото на 2009 г. След това той оглавяваше и създадения през 2009 г. Център за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР). Сертов бе начело на центъра до март месец миналата година.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети