Армията ще копае градини с марихуана

DenNews.bg
09.09.2014
размер на текста:

Италианската армия ще се заеме с производство на марихуана за медицински цели. За целта вече е определена и производствена база – военен завод във Флоренция, съобщава The Local.
Официалното разрешение също е дадено и потвърдено от министъра на отбраната Роберта Пиноти и от министъра на здравеопазването Беатрис Лорензин. Изрично се подчертава обаче, че отглеждането на коноп ще е само за производство на лекарства, не става дума за легализация на марихуаната в Италия.
Използването на марихуана за медициски цели бе разрешено в страната в началото на 90-те години на миналия век. Препаратите обаче се оказаха труднодостъпни за пациентите, поради което започна повсеместно отглеждането на коноп в домашни условия. Впоследствие то бе забранено. Италианските власти започнаха внос на медикаменти на такава основа, но експортът се оказа скъп, което утежни и крайната цена за клиенти – например месечен курс за лечение на множествена склероза с препарати от марихуана средно е излизал около 700 евро. Това води и до решението да се въведе родно производство под контрола на армията. Източник: manager.bg
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети