Сервитьорка на „Ретро кафе” в Дупница плаща 300 лв. за цигара пред проверяващи от РЗИ

DenNews.bg
30.09.2014
размер на текста:

Сервитьорка от „Ретро кафе”, което стопанисват синът на бившия шеф на Общински съвет-Дупница Явор Тодоров-Орлин и Ивайло Петров, ще плати 300 лв. за цигара пред проверяващи от Регионалната здравна инспекция-Кюстендил.
Наказателното постановление, издадено през месец януари тази година от шефа на РЗИ д-р Христо Кознички, бе потвърдено от Районен съд-Дупница, след обжалване от страна на санкционираната служителка.
Тя е заловена с цигара от влезли на проверка за спазването на пълната забрана на тютюнопушене на закрити обществени места здравни инспектори на 20 декември 2013 г.
Проверяващите заварили сервитьорката да пуши на маса с клиенти във фоайето на заведението. След като инспекторите се представили и обяснили целта на посещението си, сервитьорката не загасила цигарата си, а влязла с нея в ръка в основната зала, където продължила да пуши.
Така на Орлин Тодоров, като управител, бил съставен констативен протокол, с който са дадени предписания за стриктно спазвана забраната за тютюнопушене, а на служителката бил съставен акт на нарушение, който бил подписан без възражения. На базата на акта е съставено наказателно постановление, което в последствие сервитьорката обжалвала.
Решението на Районен съд подлежи на обжалване пред Кюстендилския административен съд.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети