Енергетици и миньори с ултиматум: Изплатете парите на колегите в Бургас или стачка и в Бобов дол

DenNews.bg
19.09.2014
размер на текста:

Служителите на ТЕЦ-Бобов дол и „Въгледобив Бобов дол” са готови да предприемат стачни действия в подкрепа на миньорите от Бургас. Това стана ясно от декларации изпратени до Министерство на икономиката и енергетиката днес.
Писмата изразяват съпричастност и пълна подкрепа за протеста на миньорите в Мина Черно море, които от дни стоят под земята. Декларацията от ТЕЦ-Бобов дол е от името на енергетиците, членуващи в синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа”. В нея се казва, че в случай, че не се намери бързо решение за намаляване на социално напрежение, „ще предприемем стачни действия, съобразно позволените от закона средства”.
„Ние, миньорите от Въгледобив Бобов дол подкрепяме протестните действия на колегите от Мина Черно море-Бургас и сме съпричастни и солидарни с техните искания.
Заявяваме, че ако продължи неадекватното поведение и отношение на Министерство на икономиката и енергетиката, да не преведат парите за заплати на стачкуващи миньори, ние ще предприемем солидарни действия”, се казва и в декларацията на миньорите, която е изпратена и до служебния премиер Георги Близнашки и до синдикалния лидер на КНСБ Пламен Димитров.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети