Кобрата: Не просто ще победя Кличко, а ще го нокаутирам

DenNews.bg
19.09.2014
размер на текста:

"Не просто ще победя Владимир Кличко, аз ще го нокаутирам", така звучи последната закана на Кубрат Пулев към световния шампион Владимир Кличко. Българинът даде интервю пред германското издание за професионален бокс boxen.de, което следи изкъсо събитията и в двата лагера преди мача за титлата в тежка категория на 15 ноември в Хамбург.
"Омръзна ми да слушам разни хора, които не ме познават, а дават оценка на качествата ми. За мен най-важното е, че познавам себе си и че хората, с които работя и които ми помагат, без които нямаше как да стигна до среща с Кличко, ми вярват. Останалото е в ръцете на Бога", казва още спортист №1 у нас за 2012 г., който все още е в родината си и планира да се качи за втори лагер на Белмекен.
Кобрата бе на високопланинската база през юли, когато компания му правеше единствената жена негова съотборничка в клуба на "Зауерланд" - световната шампионка Сесилия Бракус. Тя и Пулев са възпитаници на един и същ треньор - бившия наставник на националния отбор по бокс на ГДР Ото Рамин.
Шестима спаринг-партньори (Кличко се подготвя с 12 - б.а.) ще придружават Кубрат за последния етап на подготовката му преди сблъсъка с украинеца. Това са Мариуш Вах (Полша), Еркан Тепер (Турция), Евгени Орлов (Русия), Адриан Гранат (Швеция), Гари Корниш и Ричард Тауърс (Великобритания).
Всяко занимание на Кобрата на родна земя ще се провежда под зоркия поглед на Рамин. Пулев ще се завърне в базата си в Берлин едва в средата на октомври. В края на същия месец той и екипът му ще се установят на лагер в Хамбург, пише вестник "Преса".
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети