Цветан Василев на свобода срещу подписка

DenNews.bg
17.09.2014
размер на текста:

Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев, който се предаде сам на властите в Белград, е освободен от съда в сръбската столица с най-леката мярка - подписка, пише вестник "24 часа". Това означава, че банкерът ще чака на свобода съдебното решение за екстрадицията си в България.
Около 21 часа снощи, Василев е бил разпитван в Сръбския висш съд, а мярката му е гледана днес сутринта.
От Върховна касационна прокуратура на България информираха, че са уведомени за решенията на сръбския съд с факс. Съобщението е получено в Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" – МВР. С него прокуратурата е уведомена за следното: " Обявеният за международно издирване с цел арест и екстрадиция български гражданин Цветан Радоев Василев е бил задържан на 16.09.2014 г. в 9.00ч. /местно време/ от сръбските съдебни власти. В 12.00ч. Василев е бил изправен пред сръбския съд, като след изслушването му е наложена забрана да напуска настоящия си адрес. Паспортът му е бил иззет и същият е задължен да се явява пред сръбските власти всеки работен ден от 09.00 до 15.00ч.", съобщиха от ВКП.
Това означава, че от днес започва да тече 18-дневният срок за решение за екстрадиране на банкера. Българските власти трябва да предоставят на сръбските документи, на базата на които искат екстрадицията на лицето.
Както е известно, преди дни, на 12 септември, Софийски градски съд отказа да уважи жалбата на адвоката на банкера срещу задържането му. Към момента има постановление за 72-часов арест, което означава, че при появата на Василев в България той ще бъде задържан.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети