Безплатна здравна консултация за бебета и деца започна работа в Дупница

DenNews.bg
17.09.2014
размер на текста:

Напълно безплатно здравна консултация за деца - “Социално включване” вече работи в Дупница.
Помещенията се намират в новата поликлиника (сградата на ДКЦ-1, зад община Дупница, ет.4). Освен там, специалистите ще бъдат на разположение по график и в семейните центрове на ул. “Отовица”, “Разметаница” и “Люляк”. За целта са сключени договори със следните специалисти: лекар – педиатър е д-р Валентина Николова, стоматолог е Евгени Михайлов, медицинска сестра и двама медиатори.
Те ще работят по проект на община Дупница финансиран от Световната банка.
“Основната дейност е да бъдат издирени семейства с ограничени възможности и затруднени при отглеждането на деца, да бъдат консултирани и насочени към специалисти. Дейностите и специалистите ще се увеличават поетапно с разкриването на нови услуги, като търсим гинеколог, акушер, още един педиатър и други”, уточни Нина Александрова, координатор на проекта от община Дупница.
Услугата „Здравна консултация за деца” обхваща деца от 0 до 7 години и цели редовно наблюдение на здравното, физическото и психомоторното развитие на бебетата и децата, превенция на детската заболеваемост, смъртност, не полагане на достатъчна грижа в семейството и други рискове в ранна детска възраст, достъпнoст за родители на новородени и на малки деца, които са уязвими, изолирани и/или не са регистрирани при общопрактикуващ лекар или не го посещават, осигуряване на мобилност – посещения в домовете на родителите и т.н.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети