Бедни от Дупница с безплатен обяд за три месеца

DenNews.bg
16.09.2014
размер на текста:

Община Дупница бе одобрена от Фонд „Социална закрила” за доставчик на социалната услуга „Обществена трапезария”. Дейностите ще продължат да се реализират на територията на града и през периода от 1 октомври 2014 г. до 31 декември 2014 г. Одобрените по проекта ще получават топъл обяд, включващ супа, основно ястие и хляб. До няколко дни ще стане ясно каква ще бъде бройката отпусната за Дупница, като през миналата година тя бе 99 души.
Право да кандидатстват имат лица и семейства, получаващи месечно подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност/, както и скитащи и бездомни деца и лица.
Подборът на лицата ще се извърши от специално назначена за целта комисия, в която ще бъде включен и представител на Дирекция „Социално подпомагане”-Дупница. Услугата ще се предоставя, както и досега от „Домашен социален патронаж”.
Дейностите ще се финансират от фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика.
Крайният срок за подаване на документите в община Дупница е 25 септември.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети