Заловиха опасния US затворник в църква

DenNews.bg
12.09.2014
размер на текста:

Опасният затворник, излежаващ три доживотни присъди, който избяга по-рано от пандиза, е намерен след 6-часово издирване и задържан в църква. Двамата други бегълци, успели да се промъкнат на свобода заедно с 19-годишният Томас Ти Джей Лейн също са задържани-единият почти веднага след бягството, а другият на магистрала няколко часа след ареста на Лейн.
Ти Джейн бе осъден за масовата стрелба в училище в Охайо, при която загинаха трима младежи, а други трима пострадаха.
По първоначална информация тримата бегълци успели да се прехвърлят през оградата на затвора в Охайо.
Шестте часа свобода за Лейн предизвикаха ужас в Чардън, където Лейн извърши стрелбата. Веднага след сигнала за бягството му от затвора са били изпратени полицейски патрули за охрана на домовете на семействата на жертвите на стрелбата, а учебният ден е бил отменен.
Лейн излежава присъдата си в затвор със средна сигурност на около 80 мили от Толедо. Властите вече получиха масова критика за това, че толкова опасен затворник с такива тежки присъди не е бил приведен в затвор с по-висока степен на сигурност.
Тепърва ще се води разследване за това как трима осъдени са успели да прескочат безпрепятствено оградата на затвора. Засега се предполага, че те са имали план да извършат бягството заедно, веднага след което да се разделят.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети