Трима са независимите кандидат-депутати

DenNews.bg
11.09.2014
размер на текста:

Октай Енимехмедов, подсъдим за нападението над Ахмед Доган, е независим кандидат в Бургаски избирателен район.

Трима независими кандидати са регистрирани за предстоящите парламентарни избори - Никола Вапцаров в район Благоевград Октай Енимехмедов в район Бургас и Господин Тонев в район Хасково.
Това обяви говорителят на ЦИК Камелия Нейкова, след днешното заседание. При други двама независими кандидати все още тече процедура по обжалване на заличена регистрация за участие в изборите.
Нейкова посочи, че към момента общият брой на кандидатските листи е 774 във всички изборни райони, броят на кандидатите за народни представители пък е 6063. От комисията поясниха, че броят на кандидатите не е окончателен. От всички кандидатски листи общо 6-ма кандидат депутати са заличени, тъй като някои от тях няма да имат навършени 21 години към изборния ден, а за други се установило, че имат и друго гражданство освен българско.
От друга страна, до момента в ЦИК са постъпили 30 жалби и сигнали, предимно срещу отказ за регистрация на партии за изборите, срещу решения на РИК, срещу заличаване на регистрацията на независим кандидат и срещу отказ на ЦИК за регистрация на Неправителствени организации като наблюдатели.
Вече тече процедурата по отпечатване на бюлетините за гласуване, само в печатницата на БНБ, без подизпълнители.
До момента 16 НПО-та са подали заявление за наблюдатели на изборния процес. 856 пък е броят на регистрираните кандидати за наблюдатели засега.
На 9 септември изтече срокът, в който българите, живеещи в чужбина и желаещи да гласуват, можеха да подадат заявление до ЦИК по електронен или писмен път. Към 9 септември електронните заявления за гласуване от българи в чужбина на страницата на ЦИК са били 27 401. От тях са приети 24 252 заявления, като 3149 са отхвърлените, заради неправилно въведени данни.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети