БЧК и ЦОП „За да има щастие в детските очи”-Дупница набират приемни семейства в региона

DenNews.bg
10.09.2014
размер на текста:

Български Червен кръст планира провеждане на национална доброволческа кампанията по приемна грижа в област Кюстендил.
Кампанията ще се проведе за четвърта поредна година в рамките на проект „Социална програма за подкрепа на деца и младежи, напускащи социални институции”, а за втора поредна година ще се осъществи съвместно от доброволци на Български младежки Червен кръст-Кюстендил и Център за обществена подкрепа „За да има щастие в детските очи”-Дупница. Вчера бе проведено обучение в Център за обществена подкрепа за подготовка на участниците за консултиране на гражданите по въпроси на приемната грижа. Откриването на кампанията е насрочено за 12 септември (петък) от 10:30 часа на центъра на град Дупница.
В периода на кампанията ще бъдат проведени редица информационни дни, разпространение на информационни материали за приемната грижа, за промяна на нагласите на хората към тази социална услуга и уважение към приемните родители, както и толерантност към децата от приемни семейства.
Такива дни на приемната грижа ще бъдат проведени на възлови места в общо шест общини в област Кюстендил – Дупница, Сапарева баня, Бобошево, Кочериново, Рила, Бобов дол.
Кампанията цели да популяризира приемната грижа и нуждата от набиране на нови приемни семейства в региона, както и да привлече повече хора към тази благородната мисия.

 


Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети