Още 7 областни управители под ножа, били в партийни листи

DenNews.bg
10.09.2014
размер на текста:

Георги Близнашки

Още седем областни управители бяха сменени с решение на правителството днес. Обяснението на служебния премиер Георги Близнашки е, че те са били пряко ангажирани с предизборната кампания, дори и участвали в кандидат-депутатски листи.
Указанията към областните управители са да работят с всички политически партии и да запазят неутралност. Близнашки изрази надежда, че това ще бъде последната смяна на губернатори, но всяко политическо залитане в предизборната кампания ще бъде санкционирано.
Като областни управители на Софийска област и на Силистра бяха освободени Емил Иванов и Насуф Насуф във връзка с подадени от тях заявления. С решение на кабинета постовете си освобождават и Георги Рачев (Велико Търново), Николай Григоров (Габрово), Стоян Ненчев (Разград), Емел Мустафова (Търговище) и Венцислав Венков (Шумен).
Областен управител на Софийска област става Юлиян Леков. Начело на областната управа в Силистра застава Стоян Бонев.
Георги Камарашев поема областната администрация във Велико Търново. Лиляна Хранова – Петкова е новият областен управител на Габрово.
Областен управител на Разград става Илиян Драмалиев.
Севда Ерменкова, която застава начело на областната администрация в Търговище, вече е била заместник областен управител в периода 1999-2001 г. Областната управа в Шумен ще бъде оглавена от Петко Шаренков.
С днешното решение отстранените областни управители от кабинета „Близнашки” стават 16.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети