Българските волейболисти срещу световния шампион и статистиката днес

DenNews.bg
10.09.2014
размер на текста:

Националният ни отбор по волейбол излиза срещу защитаващият титлата си тим на Бразилия в първи двубой от втората фаза на световното първенство в Полша. Срещата от група "F" ще започне в 17:40 часа, като ще бъде предавана по Диема. Тимът ни ще бъде без един от лидерите си - претърпелия операция Виктор Йосифов, информира Блиц, но останалите състезатели обявиха, че са пределно мобилизирани и ще играят за своя съотборник.
Селекционерът Пламен Констентинов ще заложи на обичаен състав в опит да нанесе първо поражение на бразилците на Мондиала. Основните ни оръжия отново ще бъдат дупничанинът Цветан Соколов, Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Дани Милушев и Николай Пенчев.
Срещу тях обаче излизат едни от най-добрите волейболисти в света и... лошата статистика. Бразилия гази всичко по пътя си в Полша и е лидер в групата ни, тъй като от първата фаза се вземат срещите с другите класирали се напред тимове. "Селесао" е с 9 точки на върха, а България е на пето място с 5.
През настоящият век нашата селекция има едва 3 победи от 14 срещи с бразилците. Единствените ни успехи са от миналото световно първенство и два пъти в световната лига. Цялостната статистика също не е в наша полза - 13 победи срещу 28 загуби. Но традициите са, за да се нарушават...

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети