Разбиха международен канал за трафик на дрога

DenNews.bg
01.09.2014
размер на текста:

При специализирана операция на Агенция "Митници" и ДАНС е разбит международен канал за трафик на наркотици и са задържани 46 кг хероин, съобщиха от пресцентъра на Държавна агенция "Национала сигурност".
На 24 август служители на "Гранична полиция" - Елхово, спират за проверка автомобил "Мерцедес" с белгийски регистрационни номера. Шофьор на колата бил турчин, живеещ в Белгия.
По време на митническата проверка, извършена от служители на митница Свиленград, в задната седалка на автомобила и в специално пригоден тайник под пода на автомобила са открити 65 пакета, увити в кафяво тиксо.
Пакетите съдържали бежово прахообразно вещество с тегло 33,501 кг, което при тестване реагирало положително на хероин.
Случаят е поет от ДАНС, като е образувано досъдебно производство с цел разкриване и неутрализиране на транснационален канал за трафик на хероин.
Установено е, че наркотикът е трябвало да бъде транспортиран до Холандия, а организатор на канала е турски гражданин, пребиваващ в Белгия.
В резултат от проведените от служители на ДАНС операции организаторът е задържан на 28 август на територията на Хасково, като при допълнително извършените действия по разследването са открити още 12,860 кг тегло хероин.
На двамата задържани са повдигнати обвинения.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети