Очевидци на саморазправата в Дупница: Шампионът по кик бокс Ранчев дори не бе докоснат от колата, баща му пресичаше неправилно

DenNews.bg
01.09.2014
размер на текста:

След "упражненията" на бившия боксьор и познатите му колата изглежда така. Снимки: DenNews.bg

Шампионът по кик бокс Аспарух Ранчев не е бил докоснат от автомобила, който блъсна леко баща му Кирил. Това твърдят очевидци на грозната саморазправа, станала малко преди 21 часа снощи пред ресторант „Рилски езера” в Дупница.
Както писахме, в момента в който 19-годишният шофьор Златко Димитров излиза за да провери как е човекът, който е блъснал с форда си, е нападнат от пияните сватбари, начело с Аспарух Ранчев.
„Момчето избяга и добре че бе младо и здраво, та успя да надбяга всичките, които се хвърлиха да го бият като озверели. Ако беше възрастен или бавен човек щяха да го пребият, да го убият на място. Толкова пияни и агресивни бяха всички, а най-вече едрото момче, което наричаха Аспарух”, разказаха за DenNews.bg свидетели на саморазправата.

По светло и в работен ден ресторантът е спокойна част от пейзажа.


Кирил Ранчев е блъснат докато пресичал неправилно. На мястото на инцидента няма пешеходна пътека, въпреки това клиентите на ресторанта, собственост на общинския съветник д-р Ени Лефтеров, пресичат и го ползват за паркинг, сякаш е селски площад.
„Точно това стана и снощи. Мъжът се клатушкаше, пресичайки неправилно. Колата не се движеше бързо, но той изскочи пред нея. Направи ни впечатление, че дори когато полицаите вече регулираха движението, за да се разчисти задръстването групата от сватбата пресичаше и пречеше на движението и се налагаше няколко пъти полицаите да им правят забележки да се отдръпнат от платното. Преди да дойдат полицаите един от сватбарите беше иззел функциите на регулировчик и казваше на шофьорите от къде да минават с думите „давай, бе, на тебе нищо няма да ти направим”. Дори се разкрещя на една жена, която бе спряла колата си и не искаше да мине, тъй като не знаеше какво се е случило и казваше, че ако е местопроизшествие не трябва да преминава никой. Всички бяха видимо пияни, дали са ги проверили за алкохол, най-вече блъснатият и този, които искаше да пребие момчето и изпотроши колата му? Инциденти се случват, но ако бяха убили шьофорчето?”, обясняват още свидетели на инцидента.
В квартала около ресторанта инцидентът от снощи е тема номер едно. Не защото не са свикнали с изстъпления, а заради опитите на групата на Ранчев да повлияят на полицията, налагайки своята версия.
„Този, който чупеше и крещеше сякаш е на селски мач, ако има някакви наранявания със сигурност не са от автомобила, а от падането. Здравата се размаза, като се опитваше да догони шофьора, когато той се появи, но беше подгонен да бъде бит и в присъствието на полицаите. А ако блъснатият е бил толкова зле, защо не бяха викнали линейка, а си го прибраха на масите... да си допиват сигурно. Спешна помощ беше повикана от полицаите и то най-вече за да махнат едрото момче, че беше неуправляемо”, разказват още свидетели.
В полицейския бюлетин също се съобщава, че е блъснат само 52-годишният Кирил Ранчев, като няма сериозни наранявания.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети