Сръбски филм в центъра на Дупница: Пияни сватбари помляха кола заради леко ПТП, скачат на бой на уплашен шофьор пред ченгетата

DenNews.bg
01.09.2014
размер на текста:


Сръбски филм с пияни сватбари, сочни псувни, подпалени от бяг пети и размазан булчински грим разиграха напълно безплатно за публиката около „култовия” в Дупница ресторант „Рилски езера” пияни до козирката сватбари.
Трагикомедията, овкусена с балкански екшън, се разигра малко преди 21 ч снощи, когато лек автомобил Форд блъска един от гостите на дневна сватба в ресторанта, тръгнал да пресича платното. 19-годишният шофьор, който се движил в посока от градинката „Левски” към центъра, опитал спасителна маневра, при което колата влязла в насрещното платно. Златко Димитров пуска аварийните светлини на автомобила и излиза. В следващия момент е нападнат с викове, пестници и шутове от подпийналите сватбари. Оказва се, че блъснатият е бащата на шампиона по кик бокс Аспарух Ранчев - Кирил. Пръв на саморазправа с 19-годишния скача именно Аспарух, последван от още няколко мъже във видимо пияно състояние. Уплашен от заканите за „вадене на черва” и „пукане на глава” шофьорът обръща на бяг, като успява да избяга от преследвачите си в посока към градинката „Левски”.
Ядът на купонджиите обаче се стоварва на оставения на мястото автомобил. Най-сърцат в схватката с колата е именно шампионът. Докато приятелите му се опитват да го успокоят с „Апарухчо, недей”, Ранчев успява да смели страничните огледала, откъртва регистрационните табели и опитва да нокаутира стъклата с юмручни удари. Изкривени са броните на превозното средство. „Да не съм някакъв боклук, че да бутат баща ми”, крещи Аспарухчо, а за помагач му се притичва възрастен мъж, който едва се държи на краката си.
В картинката се включва дори булката, която с развят воал гледа екшъна от първа линия. Няколко сигнала са подадени на телефон 112 от живущите около ресторанта, свикнали иначе на изстъпления от най-различен вид. На горещата линия алармират и шофьори, оказали се на мястото, където само за минути се образуваха дълги колони заради затвореното от сватбарите движение.
След десетина минути на мястото вече е първата патрулка, като полицаите се захващат най-напред да разчистят блокираното движение. Даже в присъствието на униформените, вбесените гости на сватбата продължават да ритат колата. Завърналият се на мястото при вида на полицията шофьор на форда отново е погнат от Аспарух. С викове и псувни Ранчев налита на бой към уплашения Димитров, а решението на шофьора да побегне отново изглежда най-правилно, тъй като полицаите продължават да се занимават с освобождаването на движението. Аспарух Ранчев се хвърля в преследване на бягащия към градинката „Левски” младеж, но минал на бегом 50-ина метра се препъва и пада по очи, смазвайки коленете и ръцете си.
Пострадалият Кирил Ранчев бе транспортиран с линейка до Спешния център в Дупница, придружен от сина си Аспарух. Отсъствието на шампиона свали значително напрежението от саморазправата. Повече от час продължиха епизодични викове и опити за трошене на злополучния форд, като окончателна точка им постави появата на следовател и откарването с такси на най-почерпения от гостите, който искаше шофьорът да бъде наказан пред очите му.
Заради блокирания от следствените действия сватбен автомобил, булката и младоженецът също си тръгнаха от паметния ден с такси.
Час и половина по-късно, когато на мястото бяха останали малцина от гостите на сватбата, три екипа униформени и заинтригувани от „филма” минувачи, 19-годишният шофьор отново се появи на мястото, за да подкара колата си към полицейския участък. За негова сигурност във возилото се качи един от полицаите, а изпотрошеният форд бе ескортиран от две патрулки.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети