От дупнишката общинска болница се обявиха в подкрепа към ръководството

DenNews.bg
04.08.2014
размер на текста:

Персоналът на общинската болница МБАЛ “Св. Иван Рилски” в Дупница се обяви в подкрепа на ръководството след конкурса за избор на нов управител. Припомняме, че той бе спечелен от досегашния болничен шеф д-р Любомир Таушански, но окончателното решение е в ръцете на ОбС, където има съпротива срещу продължаването на мандата му най-вече от страна на съветника Костадин Костадинов.
Работещите в болницата излязоха и с декларация. “Във връзка с медийните атаки на определени заинтересовани кръгове – икономически и политически в последните три месеца, с цел дестабилизиране и опетняване на името на Общинска болница МБАЛ “Св. Иван Рилски” ЕООД. Работещите в МБАЛ “Св. Иван Рилски” ЕООД декларираме, че заставаме плътно зад ръководството на болницата и сме против неморалните атаки срещу ръководството на болницата и работещите в едно здравно заведение със 135-годишна история”, се казва в декларацията, която е подписана точно от 233 души.
По-специално отношение взеха главната сестра Малинка Димитрова, д-р Александър Паризов, д-р Валентина Николова, д-р Ванцети Владимиров и аптекарят Илия Чорбаджийски.
“Болните хора не се интересуват къде, с кой и как ще се проведат конкурсите. Но ние сме тук в болницата и сме зависими от тези неща. Това е институция, която е изцяло общинска и ако общината реши може да каже “това може, това не може”... Тази декларация стана спонтанно и е подписана от всички работещи в болницата. Ако се наложи и всички ще отидем на следващата сесия на ОбС или пък на следващия конкурс. Тук не е въпросът да решаваме персонално нещата, въпросът е тази болница да бъде ръководена по най-добрия начин и да си изпълнява задълженията”, изтъкна д-р Паризов.
Заместник-управителят д-р Крум Бонев пък посочи, че МБАЛ “Свети Иван Рилски” е в много добро финансово състояние в сравнение с останалите общински и държавни болници от Югозапада – в Благоевград, Гоце Делчев, Сандански, Перник, Петрич, Кюстендил. Той посочи и че няма нищо против конкуренцията, стига да е лоялна.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети