България с 22-ма атлети на Европейското, Ивет Лалова защитава титлата

DenNews.bg
04.08.2014
размер на текста:

България ще бъде представена от 22-ма състезатели на Европейското първенство по лека атлетика за мъже и жени в Цюрих (12-17 август). В последния момент нормативи за Евро 2014 покриха в Крагуевац Андриана Бънова (троен скок) и Тихомир Иванов (скок на височина).
Така в състава за Цюрих попадат 12 жени и 10 мъже. Ивет Лалова ще защитава титлата си на 100 м от предния шампонат на Стария континент в Хелзинки 2012. Тя ще стартира също така на 200 м и щафетата 4 х 100 м. С най-много участници ще сме в тройния скок при мъжете – трима. На ръководно ниво България ще бъде представена в Цюрих от президента на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов. Той ще бъде Жури Д’Апел на европейския шампионат.
„Имаме реални шансове, както за медали така и за финали, коментира Добромир Карамаринов, президент на БФЛА. – Виждам мотивация в нашите атлети и съм сигурен, че ще си реализират възможностите си в Цюрих. Надявам се да има и българин в отбора на Европа за континенталната купа през септември в Маракеш“.
При спечелване на някой от националите ни на златен или сребърен медал то той автоматично ще попадне в отбора на Европа за Континенталната купа в Маракеш през септември. По регламент в състава на Стария Континент за Континенталната купа влизат първите двама във всяка дисциплина от Европейското в Цюрих. Селекционер на мъжкия тим на Европа за Маракеш е президентът на БФЛА и член на Съвета на Европейската атлетика Добромир Карамаринов. Отборите които ще се състезават на Континенталната купа са: Европа, Африка, Южна Америка, Северна Америка, Азия, и Австралия и Океания.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети