Вижте къде ще бъдат временните спирки в Дупница

DenNews.bg
29.08.2014
размер на текста:

На среща с превозвачите от градския и междуградския транспорт в Дупница бяха уточнени и утвърдени маршрутите за движение след 20-и септември, когато стартира изграждането на кръстовище с кръгово движение. Спирката при “Учителски
институт” на потока от Горна махала към жк “Бистрица” отпада. Временно ще бъдат обособени две спирки за междуградския транспорт от двете страни на ул. “Страхил войвода” (на диагонал на старата автогара). Те ще бъдат обозначени с табели и ще заменят действащите в момента спирки в района на старата автогара.
Настоящата междуградска стоянка на старата автогара в посока Нова автогара-София-Горна махала, ще бъде използвана за спирка на градския транспорт. Маршрутите бяха уточнени и съгласувани с пожарна и полиция.
Промените ще важат в периода на строителство по проект „Зелена и достъпна градска среда”.
Както вече ви съобщихме, със заповед на кмета Методи Чимев от 1 септември временно се отменя обхвата на Синята зона по ул. “Хан Крум” (от зъболечението през старото фото към автогарата). Досега, тази улица бе еднопосочна, но от 1-и септември ще бъде двупосочна. Причината е в стартирането около 20-и септември на изграждането на кръстовище с кръгово движение (където сега има островчета) в района на ул “Хан
Аспарух” и “Цар Освободител” и другите ремонтни дейности в района. При затварянето на кръстовището, ще има еднопосочна лента само за движещите се от жк “Бистрица” към Учителски институт. Затворено ще бъде движението от и към старата автогара в тази отсечка до входа на ул. “Хан Крум” и “Антим 1”. Обходните маршрути от Горна махала към жк “Бистрица” са през Градската градина и “Цар Освободител” – Старата автогара-„Хан Крум”. В определен период от време, за което допълнително ще бъдат уведомени гражданите, ще бъде затворено цялото кръстовище при ГУМ, като цялото движение ще бъде пренасочено през улица „Хан Крум”.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети