БЧК се изтегля от Мизия, помощите свършиха

DenNews.bg
29.08.2014
размер на текста:

Помощите за Мизия свършиха и от днес БЧК изтегля хората си. И трите пункта за храни и препарати в бедстващия град са затворени. Местните хора са притеснени, тъй като много от тях сега живеят в полеви условия, разчитайки само на помощта от Червения кръст.
Организацията е раздала на пострадалите тонове вода, пакетирана храна и дезинфектанти, но складовете й са празни.
„Изтегляме пунктовете на БЧК от град Мизия, защото даренията и помощите към този момент се изчерпаха”, обясни ръководителят на БЧК – Враца Гергана Михалчева.
Липсата на суха храна ще се окаже проблем, смятат от общината. „Хората нямат покъщнина, нямат печки, нямат посуда повечето, и това е причината те да не могат да си готвят”, посочи зам.-кметът на Мизия Николай Нековски.
В градчето разтоварват последния ТИР с минерална вода по линия на БЧК. Добрата новина е, че полевата кухня с топъл обяд ще остане поне до средата на септември. „Ние ще изтеглим хората, които са постоянно като присъствие в Мизия, но ние продължаваме да набираме храни”, обясни Гергана Михалчева.
Тепърва от БЧК ще разпределят и постъпилите парични дарения от над 600 000 лв. за пострадалите от наводненията в цялата област Враца. Все още не е ясно колко точно от тях ще са за Мизия.
Източник: btvnews.bg

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети