Фен фракция след 0:5: Подкрепа за Марек, в събота всички на стадиона

DenNews.bg
25.08.2014
размер на текста:

Група фенове на Марек изразиха подкрепата си към отбора след тежката загуба от ЦСКА с 0:5. Запалянковци от фракцията “Рилска дивизия” в свое изявление припомнят, че за кратко време Марек извървя пътя от “А” окръжна до “А” група, но въпреки това има недоволни.
За това и ултрасите готвят силна подкрепа за любимия си тим в събота, когато на “Бончук” гостува Локомотив Сф във важен мач за отбора. Очакваме ви на стадиона в събота, приканват привържениците.

Ето изявлението на “Рилска дивизия”:

След загубата на Марек от ЦСКА с 0:5 в петък разни "фенчета" започнаха да плюят по всичко, което бе създадено с толкова много труд. Имаше какви ли не писаници, които омаловажиха всичко постигнато до този момент от този отбор. За 4 години той извървя дългия път от четвъртото ниво на българския футбол до "А" група. До тази група до която мечтаят да стигнат отбори като Миньор, Дунав, Спартак Варна, Пирин и т.н. Да, но споменатите отбори в момента се състезават 1 или 2 нива под Марек в българския футбол. Да не говорим, че населението на нашия град е в пъти по-малко от тези споменати отбори и техните градове. Ние в този град сме свикнали само да се оплакваме и да не се радваме на изключително развития спорт в Дупница. Замислете се кой друг град в България с население около 30 хиляди е шампион по волейбол, а във футбола е в най-високото ниво. И не само тези два спорта са развити в града. Този град е развит във всеки един от спортовете. До кога няма да се гордеем с това? А сега отново да се върнем на мача с ЦСКА. ЦСКА е най-успелият български клуб със своите 31 титли. Играчите на ЦСКА в момента са млади момчета, които са желани от куп чуждестранни отбори. Да, много от вас ще кажат “ЦСКА в момента е в криза” - да в криза е, но ЦСКА си остава ЦСКА. Не можем да сравняваме Марек с ЦСКА, въпреки че за нас Марек си е най-велик на света. И след споменатата загуба веднага се заговори от разни "фенове" с я има 2 мача на стадиона, я не, че той повече нямало да стъпи на мач на отбора. Господа, МАРЕК се подкрепя и в "А" окръжна и "А" професионална група. Не отиваме да подкрепим Иво Паргов или Актавис или даден футболист - НИЕ ОТИВАМЕ ДА ПОДКРЕПИМ ИДЕЯТА МАРЕК. Тази идея, за която преди време хората в града са били готови да умрат. Да, наистина времената се менят, но Марек е вечен. Верните фенове на отбора отново ще ходят на мачове както го правеха във "В" група, когато отборът гостуваше на Витоша и когато бяха настанени в сектор, който не става и за добитък и температурата беше 4 градуса над нулата и валеше непрестанен дъжд. Но този мач ще остане в спомените на верните привърженици на Марек завинаги. Нима не помните гостуването на Кресна, когато ситуацията беше идентична. Не може отборът да побеждава винаги. Бързо се забрави и първата победа от над 40 години над Черно море във Варна. Няма смисъл да споменавам още победи и запомнящи се мачове на Марек. В събота любимият Марек е домакин на Локомотив София. Един от големите отбори в българския футбол гостува на стадион "Бончук" и отново ще трепери и ще се бори да додрапа до точка на легендарния стадион както го направиха вече два отбора. В събота всички ние ще подкрепим Марек по пътя му към нова крачка в борбата за спасение. ОЧАКВАМЕ ВИ НА СТАДИОНА!!!
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети