Младежи от цялата страна пишат приказката на доброто на доброволчески лагер

DenNews.bg
19.08.2014
размер на текста:

Младежи от цялата страна са поканени да напишат заедно приказката на доброто по време на превърналия се в традиция доброволчески лагер на Центровете за социални услуги, под ръководството на СОНИК СТАРТ.
„Приказка за доброто – приключение без край“ е третото по ред събитие, обединяващо младежи от цялата страна около значима кауза и пълноценно прекарване на свободното време. То е продължение на лагерите „Участвай в приключението, остави следа!“ и „Приключение по следите на доброто“, проведени в две поредни години в парка на град Първомай. Тази година демонстрационният доброволчески лагер ще се проведе на 31 август в Драгоман под патронажа на кмета на града Андрей Иванов.
Събитието е част от доброволческата ориграма на СОНИК СТАРТ, съвместно с Центровете за обществена подкрепа в Дупница, Драгоман, Първомай, Карлово, Ихтиман, Балчик, Левски, Центъра за настаняване от семеен тип в Карлово, както и Дневния център за деца с увреждания в Карлово.

Доброволчеството е възприето като движеща сила в работата на екипите и подобни събития са своеобразен реверанс към съпричастността на доброволците и възможност
да се покаже, че каузата, която организацията има, е кауза и на обществото. Доброволческата програма реализира редица дейности и каузи със социална значимост, а доброволческият лагер дава възможност за връзка с български и международни доброволчески организации, представяйки по-добрата алтернатива за осмисляне приоритетите на младите хора, казват организаторите.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети