Служители откраднаха 5 милиона евро от банка в Албания

DenNews.bg
01.08.2014
размер на текста:

Седем служители на Централната банка на Албания са арестувани по подозрение в кражба на около 5 милиона евро от резервите на банката през последните 4 години. Ареститите идват след като по време на инвентаризация на резервите банката откри, че най-малко 713 милиона албански леки (около 5 милиона евро) липсват.
Полицията разследва всички банкови трансфери, включително тези на служителите, роднините и приятелите на заподозрените, пише БГНЕС.
Местните медии съобщават, че един от заподозрените Адриан Битрай е признал за кражбата и твърди, че е похарчил по-голямата част от парите за хазарт.
Ръководителят на Централната банка Адриан Фулани каза пред журналисти, че финансовите операции "не са засегнати". Тя "продължава да осигурява банковата система на страната с бързо ликвидни средства" след разкритието за липсата на парите. "Албанската банка предприе незабавни действия, за да възстанови щетите и да засили нивото на сигурност", обясни Фулани.
Централната банка на Албания, която отговаря за паричната политика и финансовата стабилност, управлява и 16 частни банки.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети