Жена от дупнишкото село Делян застреля кучето на съсед с незаконна пушка, влязло в двора й по любов

DenNews.bg
01.08.2014
размер на текста:

67-годишна жена от дупнишкото село Делян застреля кучето на съсед с незаконно притежавана ловна пушка.
Едрият пес влязъл в двора на Капка Георгиева по любов, но страстта коствала живота му, след като първо се сборичкал с по-малкото женско куче на Георгиева, а при опита на стопанската да защити кучето си била нападната и тя.
Кметът на Делян Валентина Зашева обясни за DenNews.bg, че многократно е предупреждавала Атанас Грозданов, собственик на убитото вчера куче, да го води с каишка и повод, както и да не го пуска да скита само по улиците на селото, защото поведението му на моменти било агресивно.
В селото казват, че преди не повече от два месеца същото куче нападнало възрастна жена в района на жп гарата в Делян. Бабата дори лежала в болница, но отказала да подаде жалба срещу Грозданов. Така кучето продължило да се движи свободно по селото, а вчера се вмъкнало в двора на Георгиева.
Срещу 67-годишна жена е започнато досъдебно производство в РУП-Дупница след подаден сигнал от собственика на убитото кучето. Установено е, че ловната пушка, която е иззета, е незаконно притежавана. За инцидента е уведомена Районна прокуратура-Дупница.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети