Бойците от Дупница накараха Лудогорец да трепери от Марек

Константин Соколов
01.08.2014
размер на текста:

В лагера на Лудогорец са притеснени преди мача с отбора на Марек. Двата тима се срещат в събота от 20 часа на стадиона в Разград, като на пръв поглед шампионът не би трябвало да има кой знае какви проблеми с новака. Ситуацията обаче е различна заради... състезателите на боен клуб Марек. Около 30 души от Дупница се грижиха за сигурността на шефовете на Лудогорец по време на мача с Партизан в сряда. Хората на боса Кирил Домусчиев отново се довериха на дупничани и ги поканиха с обаждане до мениджъра Минко Минков да осигуряват реда на “Лудогорец Арена”. А в боен клуб Марек имат опит, след като показаха страхотна дисциплина по време на всички домакински срещи на разградчани в евротурнирите миналия сезон на националния стадион “Васил Левски”. Сега пък от Сърбия пристигаше страховитата агитка на “гробарите”, която обаче по думите на хората от Дупница, се е държала перфектно.

“Гробарите бяха перфектни. Бяха много яка агитка от около 300 души, коята не спря да пее цял мач и да подкрепя отбора си. Но не създадоха никакви проблеми. Имат уважението на хората в Разград, защото са били посрещнати по най-добрия начин и миналата година”, разказа треньорът в боен клуб Марек Кирил Чакъров. Той разкри и че има притеснение в Лудогорец преди срещата им от “А” група с Марек. “Разбра се, че има напрежение в шампиона преди двубоя с Марек, не само заради незадоволителната игра в първите кръгове. Благодарение на момчетата от нашия клуб в Разград много добре знаят, че дупничани са си с боен дух. Самият нрав на хората в Дупница си е такъв, знаят, че се борим до последно, докато сега след смяната на треньора в Разград го няма този дух”, посочи Кирил Чакъров.
Той и Минко Минков бяха поканени и да разгледат базата на футболния ни шампион. “Базата в Разград уникална. Има такива неща, за които не сме и сънували. Разполагат с всичко необходимо за възстановяване – сауни, басейни, фитнес. Отделно – зали, офиси, кабинети. В школата тренират около 600 деца, които имат всичко, което и мъжкият отбор, включително няколко помощни терена. Тревното покритие на официалния стадион пък е перфектно. Въобще чувствахме се като в космически кораб”, къде на шега, къде на истина каза Чакъров. Треньорът в боен клуб Марек разказа и впечатленията си от Разград. “Има много млади хора в града и ми направи впечатление, че са с висок стандарт на живот. Президентът на клуба Кирил Домусчиев и екипът му са преобразили града. Може би 60% от населението работи в неговата компания там”, завърши Кирил Чакъров, пожелавайки успех на футболния Марек в утрешния мач.

 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети