Нов призив в помощ на Бети, фирми от Дупница даряват за лечението на детето

DenNews.bg
07.07.2014
размер на текста:

Нов призив в помощ на болната от левкемия Бети от Кюстендил отправи Виолета Зашева, майка на 8-класника Алекс Бочуков от Дупница, който преди дни инициира благотворителен концерт в подкрепа на Бети. Тогава бяха събрани около 5000 лв.
Идеята е фирми и търговци да дарят приходите си от 12 юли (събота) по сметката на момиченцето.
Готовност да се включат в кампанията са заявили автомивки, фризьорски и козметични салони и професионален детски фотограф.
Надеждата е в инициативата да се включат и фирми и компании и от други градове.
Преди седмица в Спортната зала в Дупница се проведе благотворителен концерт с участието на фолк изпълнители. Те откликнаха на поканата на кмета Методи Чимев, като се отказаха от хонорари за участието си. До дни ще стане ясно колко средства са събрани от концерта.

Може да помогнете за набиране на средствата за лечението на момиченцето и чрез SMS на номер 17 777 с текст DMS BETI или чрез превод по сметка:
Общинска Банка АД
BG16SOMB91301056393701
BIC SOMBBGSF

Елизабета Калоянова Димитрова

През декември 2013 година Бети е диагностицирана с В-клетъчна остра лимфобластна левкемия. Веднага започва интензивна химиотерапия.
Бети се повлиява добре от терапията, но настъпва усложнение – инвазивна микотична инфекция, която атакува жизнено важни органи – далак, бъбреци, черен дроб. По тази причина, чрез фонда за лечение на деца, Бети заминава на лечение в клиника в Братислава. За съжаление, и там не успяват да овладеят гъбичната инфекция, затова родителите правят запитвания в клиники в САЩ, в които имат опит с подобен вид упорити инфекции.
Memorial Sloan-Kettering Cancer Center може да предложи лечение, но то ще е на стойност между 500 000 и 1 млн. долара. В момента се изготвя оферта.
На 04.06 родителите на Бети подават ново заявление за финансиране от Център „Фонд за лечение на деца”. Отговор по заявлението все още няма, но предвид огромната сума, която може да не е по силите и на фонда, както и поради спешността, родителите стартират кампания. В случай, че детето бъде одобрено, фондът ще допълни недостигащата сума.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети