Убити и ранени при срутване на надлез в град домакин на Световното

DenNews.bg
04.07.2014
размер на текста:

Двама души са загинали, а над 22-ма са ранени след като бетонен надлез в процес на строителство се срути върху автобус от градския транспорт и автомобили в бразилския град Бело Оризонте.
Градът е един от домакините на мачовете от Световното първенство по футбол. Той се намира в Югоизточна Бразилия и в него е планирано да се проведе полуфинал на Мондиала във вторник, 8 юли. Трагедията се е случила едва на около 5 км от стадион „Минейрао”, където ще се изиграе мачът.
Става дума за строящо се трасе на скоростна автобусна линия в административния център на щата Минас Жераис. Надлезът е част от инфраструктурата за Мондиала, но не е имало достатъчно време за довършването му. Жертвите са шофьорът на автобуса и още един човек. Международни медии уточняват, че водачът е бил жена. Рухналата естакада от бетон и стомана се е стоварила върху натоварена от трафик магистрала в час пик вчера сутринта. Един автомобил е премазан. Сред сериозно засегнатите има и два лекотоварни камиона.
Властите виждат причината за срутването в изключително натоварения трафик по надлеза, който още бил в строеж. Води се разследване. Все още не е ясно колко души има под развалините. Със сигурност има загинали в автомобила. На мястото работят спасителни екипи.
Малка група протестиращи се събра на мястото на инцидента и обвини правителството и ФИФА за срутването. Протестите срещу провеждането на световното първенство продължават вече година.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети