Скандалджия налетя да бие Кличко на тренировка

DenNews.bg
30.07.2014
размер на текста:

Скандалният боксьор тежка категория Шенън Бригс за пореден път нападна шампиона Владимир Кличко. Американецът, който наскоро реши да поднови кариерата си, пак попадна в световния видеобмен с невъздържаното си поведение спрямо съперника на Кубрат Пулев, пише Блиц.
От няколко месеца насам Бригс не спира да се заяжда с украинеца и настоява да се бие с него, въпреки че не е официален претендент за нито един от поясите му. Този път Шенън Бригс се прояви на открита тренировка на Кличко. Инцидентът стана във Флорида, където украинската звезда се подготвя за предстоящата на 6 септември битка с Пулев. На същото място заниманията си провежда и Бригс, който нахлу в залата и започна да обижда Владимир.
"Аз съм истинският световен шампион, ти си претендентът! Искам да се бия с теб, знаеш го", разкрещя се Шенън Бригс, след което се качи на ринга при Кличко. Двамата започнаха да си разменят думи на висок тон, а Владимир се подсмихваше, без да се подава на провокацията. Съвсем навреме в залата се появи и бившият световен шампион Майкъл Мурър, който потуши назряващия скандал.
"Гледах тренировка на Кличко и не бях впечатлен. След като го пребия ще го наема за мой спаринг партньор и ще тренирам с него", закани се 42-годишният Бригс.
"Видях страх в неговите очи, той се страхува от мен. Ако не беше Майкъл Мурър, щях да го нокаутирам", скандализира американецът, който загуби последния си професионален мач от по-големия Кличко - Виталий, през 2010 година. Тогава украинецът, който понастоящем е кмет на Киев, защити титлата на WBC с единодушно съдийско решение след 12 рунда битка в Хамбург.

Видео от скандала на тренировката вижте ТУК
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети