Избират името на новата зала в Дупница с широко обсъждане

Константин Соколов
03.07.2014
размер на текста:

Името на новата спортна зала в Дупница ще бъде избрано след широко обществено обсъждане, но към момента е твърде рано да се дебатира по този въпрос. Такова мнение изрази кметът Методи Чимев след официалното подписване на договора за реконструкция и модернизация днес.
Макар новото съоръжение да бъде готово чак след повече от година, запалянковците в Дупница се вълнуват от името на бъдещата спортна зала. “Името няма да бъде избрано само по мое желание. Все пак тази зала не е само на кмета, тя е на всички дупничани. Със сигурност ще изберем името след широко обществено обсъждане. Първо нека всичко стане факт и да има какво да кръщаваме и тогава ще мислим по този въпрос”, обясни Чимев за DenNews.bg.
Като че ли към момента пък спортните фенове са раздвоени между “Арена Дупница” и “Марек”. Първият вариант е взаимстван от залата в съседен Самоков, докато при втория надделяват сантименталните чувства към футболния отбор. Въпреки че футболът не се играе в зала, името на Марек е емблематично за местните привърженици, смятат самите те. Феновете на волейбола също клонят повече към втория вариант, заради името на любимия им Марек Юнион-Ивкони.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети