Сидеров не се яви в съда по делото за хулиганство

DenNews.bg
21.07.2014
размер на текста:

Подсъдимият за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство лидер на Атака Волен Сидеров не се яви на съдебното заседание в Софийски градски съд и това доведе до отлагане на процеса.
Сидеров не е имал 7-дневен срок, в който да се запознае с обвинителния акт и да подготви защитата си.
Следващото заседание, на което ще бъде направен втори опит за старт на делото срещу Сидеров е насрочено за 15 октомври от 10.30 часа.
Лидерът на Атака е подсъдим за инцидента, станал в началото на годината, когато по време на полет от София до Варна Сидеров, придружаван от депутати от партията, влезе в конфликт първо с френски дипломат, а след това извън самолета се стигна до сблъсък с един от пътниците и служител на реда, който бе ударен. Два дни след случая главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на депутата, но той сам се отказа от него. По обвинението за хулиганство Сидеров може да получи наказание до 5 години затвор, а по обвинението за нанасяне на лека телесна повреда се предвиждат до 3 години лишаване от свобода.
По случая са разпитани над 20 свидетели, които са присъствали на инцидента. За разлика от Сидеров и охраната му, те са останали на летището и са изчакали пристигането на разследващите, пред които са дали показания, като са посочили, че лидерът на "Атака" е имал дейно участие в скандала.
Това не е първият инцидент на борда на самолет, предизвикан от партийния лидер. През 2010 г. Сидеров беше спрян на летището във Франкфурт след полет с "Луфтханза", защото буйствал в самолета. По-късно той се извини на екипажа за поведението си.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети