Влак помете кола край Кресна

DenNews.bg
18.07.2014
размер на текста:

Влак помете спрял на релсите автомобил. Инцидентът е станал около 8.20 часа тази сутрин на неохраняем жп прелез на пътя, свързващ село Стара Кресна с главен път Е-79. Влакът по чудо не е дерайлирал, няма ранени пътници. Прелезът е само със светлинна сигнализация и няма бариера. Влакът е излязъл от завой и е нямал видимост повече от 30 метра.
В лекия автомобил е пътувал 32-годишен мъж от Разлог, който е откаран в болницата в Благоевград. Не са установени фрактури, но има тежки открити наранявания по главата.
Въпреки включената светлинна и звукова сигнализация на прелеза, шофьорът е навлязъл на релсовия път и спрял. Излизайки от ниското и навлизайки в прелеза, той на практика е нямал никаква видимост към идващия от гара Кресна влак. Не става ясно защо автомобилът е спрял на релсите.
Преди прелеза влакът се движи около 100 м прав участник. След като машинистът видял колата пред него, надул сирените на влака, но автомобилът не помръднал. Въпреки че натиснал спирачките, влакът не успял да спре преди колата и я ударил, изхвърляйки я настрани. След това автомобилът отново паднал на линията и се ударил в последния вагон. Източник: Нова телевизия
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети