Жеков се връща при волейболните национали, чака се решението на Казийски

DenNews.bg
16.07.2014
размер на текста:

Андрей Жеков се завръща в националния отбор по волейбол, а дали в тима ще се върне и безспорният ас Матей Казийски ще стане ясно до 21-и юли. Това обяви на първата си пресконференция като селекционер на „трикольорите” Пламен Константинов днес.
„Андрей Жеков ще започне тренировки с отбора. Поканих Казийски, говорих с него по този въпрос, но все още не се знае дали ще приеме", сподели Константинов.
Решението на Казийски ще стане ясно до 21-и юли, когато трябва да се яви на лагера в Правец. Ако се яви, то това ще означава, че е приел поканата, ако не - той остава извън националния тим.
Селекционерът потвърди, че в щаба му влиза Алесандро Пироли. "За мен това е чест. Това е връх в треньорската кариера на всеки специалист. Може би моментът не е най-добрият, но съм готов да работя", категоричен бе Пламен Константинов.
Ясни са и контролните срещи, които България ще изиграе преди Световното първенство. На 8-и и 9-и август предстоят проверки с Белгия в Арена Ботевград. От 16-и до 18-и август предстои турнир в Полша с Русия и Китай, а на 21-и и 22-и август са планирани контроли с Бразилия и Франция.
"Имам различна философия как трябва да изглежда отбора. Ще използвам граденото от предните треньори, но искам да променя лицето на отбора на игрището. Не е важно дали ще загубиш един мач, това е част от спорта. В тима обаче имаше една несериозност, нещата малко се приемаха като на шега. Искам да има отговорност в тима и момчетата трябва да свикнат да я носят", коментира още Пламен Константинов.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети