Паргов: Тези, които разходиха фланелките срещу Левски, едва ли ще останат

DenNews.bg
10.07.2014
размер на текста:

Изпълнителният директор на Марек Иво Паргов даде интервю за Дарик радио, в което говори за състоянието на отбора преди старта на първенството, за възможността да бъдат освободени някои футболисти, за това къде ще играе Марек срещите си, дали в Дупница, или в Перник? Той не пожела да разделя дупнишките фенове като такива на волейболния Марек и такива на футболния отбор.
„Не бих казал,че Марек е в оптимално състояние преди началото на първенството, откровен е Паргов. Не съм обнадажден. Въпреки че разполагаме с голяма бройка футболисти, не бих казал, че показваме нещо кой знае колко впечатляващо. За това има и обективни и субективни фактори. Голяма част от футболистите играят с някакъв страх в контрола, в която не бих казал, че Левски играе с кой знае каква агресия. Това не ми харесва и трябва да го променим. Голяма част от футболистите, които разходиха фланелката срещу Левски, едва ли ще останат. В това съм убеден. Може да останем с 20 човека, но трябва да се знае, че футболистите, които влязат в първия мач трябва да се бият за Марек. Това , което видях срещу Левски не ми хареса. Категорично ще има хора, с които ще се разделим. В момента има само един играч с договор с Марек. Останалите тепърва предстои да подпишат. В контролите едни и същи показваха и добри и лоши игри, така че ще се разделим с някои играчи.”
Дошлият на проби чужденец не впечатли старши треньорът Антон Велков, какво е мнението за него на Иво Паргов?
„Той дойде във вторник, но се вижда, че е неподготвен, категоричен е Иво Паргов. Ние едва ли ще имаме толкова време да му дадем да се подготви. Той не е тренирал от дълго време. Въпреки впечатляващата му визитка, едва ли ще имаме два месеца за да го подготвим.”
Има ли ентусиазъм в Дупница около завръщането на Марек в А група? И какво предстои на отбора до първия мач за първенство, когато Марек гостува на Славия, събота 19 юли от 18.30 часа?
„Надявам се в Дупница да го има този ентусиазъм, очаква Паргов. Надявам се, защото отборът дълги години не е бил в “А” група. Извървяхме пътя от “А” окръжна до “А” професионална група много бързо. Надявам се да не изпарим ентусиазма на хората от Дупница с лоши игри от наша страна. От нас зависи да влезем още от първия кръг възможно най- мобилизирани. Така да се представим, че във втория кръг, когато сме домакини и ако играем в Дупница, да зарадваме хората с една добра игра.”
Вариантът Марек да домакинства в Перник остава ли или се прави всичко възможно да се посрещне Хасково в Дупница?
„Естествено, че правим всичко възможно да домакинстваме в Дупница, категоричен е Паргов. Но имаме вече договор с общинското ръководство на Перник за стадиона там. Ще заявим вторият ни мач за там, ако евентуално не бъде одобрен стадионът ни. Не искам да се случва и затова на „Бончук” се работи денонощно. Иска ми се с Хасково да играем в Дупница.”
Иво Паргов е убеден, че в следващата контрола срещу Сапарева баня всички, които играят ще се представят добре.
„Срещу Сапарева баня ще играем перфектно, счита Иво Паргов. В това съм убеден, но това не може да ме убеди, че футболистите, които впечатлят в този мач, заслужават да играят за Марек. Предстои ни с Тони Велков в четвъртък да проведем сериозен разговор, в които да стигнем до консесус кои футболисти да задържим. Тези, които останат ще трябва да играят на сто процента от възможностите им. Ние не сме клуб с огромни финансови възможности, но на тези, на които им се дава поле и шанс за изява в “А” група, ще трябва да се раздават на сто процента.”
Осигурен ли е финансово Марек за предстоящото му участие в А група?
„Нямаме финасови проблеми, убеден е Паргов. През цялото време на мача бях с кмета на град Дупница и президента на клуба. Те са изключително сериозни хора. Представителите на Актавис също са сериозни. В неделя имаме пътуване с кмета на Дупница господин Чимев до Швеция, където ще проведем там разговори със спонсорите. В негово лице и в лицето на хората на Активис мисля, че Марек няма да има финансови проблеми.”
Иво Паргов не пожела да разделя любовта на привържениците към волейболния и футболния отбор на Марек.
„О, не бих искал да ги деля, категоричен е Паргов. Марек е вече име и във волейбола, трикратен шампион. Не бих ги делил. Дупничани трябва да се радват и на малкото, което имат, защото един 20-хиляден град има шампион на България, а голям град като Бургас няма. Трябва и малкото, което имаме в Дупница да го ценим.”

Междувременно стана ясно и че френските футболисти Арно Онор и Мамаду най-вероятно няма да останат в отбора. Освободен е и нападателят Анатоли Тодоров. Чакат се две доказани имена.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети