Д-р Сашо Котев е новият шеф на Здравната каса в Кюстендил

DenNews.bg
10.07.2014
размер на текста:

Рентгенологът д-р Сашо Котев, първият шеф на РЗОК-Кюстендил, печели конкурса за нов директор на Касата в областта, като ще заеме мястото на управителя от последните 4 г. д-р Матей Попниколов.
Предстои 14-дневен срок, в които рокадата да бъде оформена документално-д-р Попниколов да бъде освободен, а Котев назначен.
Рентгенологът от Кюстендил се е представил по-слабо на писмения изпит от дупнишкия хирург, като там оценките са 4,50 за д-р Котев и 4,75 за д-р Попниколов. На устния изпит обаче д-р Попниколов е получил същата оценка-4,75, а д-р Котев-5,50.
Д-р Матей Попниколов няма намерение да обжалва резултатите. „Животът продължава. Аз имам златна професия и ще се върна към нея”, коментира той пред DenNews.bg. Все още обаче не е сигурен дали ще избере щатно място на херург в частната болница на д-р Ени Лефтеров, където работеше преди поемането на поста. В момента д-р Попниколов е и общински съветник в Дупница, избран от гражданската квота на ГЕРБ.
Другият кандидат в конкурса за шеф на РЗОК беше д-р Андрей Стоянов от Кюстендил.
Конкурсът приключи с избор от 4-ия път, след като два пъти процедурата бе отлагана заради пропуски в задаването, а миналата година никой от кандидатите не получи достатъчно висока оценка-4,50. Тогава д-р Попниколов остана на няколко стотни от нов мандат.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети