Бойците на Марек – шампиони и рекордьори във Варна

Константин Соколов
01.07.2014
размер на текста:

Габриел Иванов

Боен клуб Марек за пореден път защити името си на един от най-успешните отбори у нас с блестящо представяне във Варна. В морската ни столица се проведе Фестивал на бойните изкуства под егидата на Руската федерация по ММА с президент Олег Тактаров – шампион на UFC и известна холивудска звезда.
Дупнишкият отбор участва в надпреварите по кикбокс и ММА и събра очите на специалисти и фенове.
11-годишният Габриел Иванов постави рекорд на състезанието. Той стана шампион по ММА в категория до 30 кг, като в най-важните си мачове победи представители на Украйна и Русия. По този начин Габриел се превърна в първия шампион на България по ММА в тази възраст. Всичките си срещи дупничанинът приключи предсрочно с успешно приложен ключ.

Доброслав Радев победи с 3 години по-голям съперник.

Неговият съотборник – носителят на световната купа по кикбокс Доброслав Радев пък се превърна в истинска атракция и на това състезание, оправдавайки напълно титлата “най-добър кикбоксьор на Дупница”. Добри, който е на 13 години, постигна гръмка победа над 16-годишния варненец Кристиян Кънчев в подгряващия мач на гала вечерта по кикбокс. Изгряващата звезда на дупнишкия боен клуб – Мирослав Димитров също се представи много силно. На финала при 17-годишните той срещна шампиона на Чечня Абубакар Сибаев. Дупничанинът започна много агресивно и притисна чеченеца, но в последствие допусна да бъде излъган и загуби срещата. Така Мирослав трябваше да са задоволи с второто място и с похвалите на специалистите.
След силното състезание във Варна дупничани водени от треньорите Минко Минков и Кирил Чакъров бяха първи в класирането и по време на коктейла и афтърпартито. За тях обаче няма кой знае каква почивка, тъй като предстои подготвителен лагер в местността Владичина поляна, където базата им е предоставена от собственика за безвъзмездно ползване.
 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети